top of page

za 04 mei

|

Kortrijk

Atelier in beeld - 4 & 5 mei

Ontmoet de werkplek van de kunstenaars waar je de sporen ziet van het maakproces: penselen en klodders verf, geslepen potloden en potloodschilfers, resten klei en een pottenbakkersschijf, ....

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
 Atelier in beeld -            4 & 5 mei
 Atelier in beeld -            4 & 5 mei

Tijd en locatie

04 mei 2024, 11:00 – 18:00

Kortrijk, Doorniksewijk 85, 8500 Kortrijk, België

Over het evenement

Atelier in beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Een ideaal moment om inspirerend werk in bijzondere ateliers te ontdekken.

In ArtChurchRochus kan u kennis maken met ondermeer Ronny Arryn, Linda Roosens en Ghislain De Wilde.

Linda Roosens  is geboren en getogen in Brussel. Twintig jaar geleden wisselde ze haar geboortestreek om voor Kortrijk. Zij volgde geen specifieke kunstopleiding maar ontdekte drie jaar geleden haar creatief talent en bouwde verder op haar gevoel en intuïtie.

Zij begon met abstracte werken met acrylverf, groeide in het experimenteren met textuur en materiaal (zand, zilverpapier, plastiek) en werkt momenteel vooral graag met gips.

Haar werken gaan vaak over heel herkenbare emoties: verdriet, tijd,  kwetsbaarheid, verliefdheid, ouder worden.

Met zijn keramiekproject "Torso Della Donna Ceramics" brengt Ronny Arryn een ode aan de schoonheid van de vrouw die hij vereeuwigt in keramiek.  Hij is autodidact, pas enkele jaren geleden gestart en hij wil ongeremd kunnen werken met meerdere technieken, verschillende kleisoorten en vele glazuren.  Hij blijft wel vooral binnen zijn projectthema.  Aan de ambachtelijke reproductie in klei van een deel van het vrouwelijk lichaam probeert hij steeds een artistieke toets toe te voegen, hetzij in de vorm, hetzij in de kleur.  Daarmee wil hij uitdrukken dat schoonheid in elke vrouw zit en met wat zelfbewustzijn veruitwendigd kan worden.  En vereeuwigd in keramiek.  Hij benadrukt dat het weliswaar niet altijd even ernstig bedoeld is en nu en dan probeert hij ook iets ludiek of speels in het werk te brengen.  Zoals dat ook eigen is aan het leven. Naast de vrouwentorso's in keramiek heeft hij ook een uitgebreide collectie keramiekschalen gemaakt.  Hij noemt ze de schalen met de vrouwelijke rondingen en blijft zo bij zijn thema.

Op de recente bolsculpturen van Ghislain De Wilde zien we een geometrisch-abstract lijnenpatroon verschijnen. Dit patroon vormt een soort bas-reliėf dat over de ganse oppervlakte van de bol wordt volgehouden. Het doet ons denken aan een ononderbroken schriftuur. Soms meen je ook een letter, een cijfer of een symbool te kunnen herkennen. Strakke eenvoudige keramieksculpturen.

Welkom en ontmoet deze kunstenaars tijdens de opendeurdagen op 4 en 5 mei telkens van 11-18u.

Deel dit evenement

bottom of page