top of page

vr 22 sep

|

Kortrijk

Tezz Kamoen Vernissage "Rush Hour"

Opvallende beeldtaal en unieke hedendaagse thema’s

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
 Tezz Kamoen  Vernissage  "Rush Hour"
 Tezz Kamoen  Vernissage  "Rush Hour"

Tijd en locatie

22 sep 2023, 18:00 – 23:00

Kortrijk, Doorniksewijk 85, 8500 Kortrijk, België

Gasten

Over het evenement

Tezz Kamoen (°1992 in Nijmegen, Nl – leeft en werkt in Oost –   Londen, UK).

Beeldend kunstenaar Tezz Kamoen laat zich inspireren door   herinneringen en fotocollages en onderzoekt processen van manipulatie,   selectief geheugen en sociale beïnvloeding. Haar bronnen van inspiratie zijn   internet en social media maar ook de pop- en eetcultuur, de comedy, de   psychoanalyse en haar persoonlijke omgeving. Sociale structuren zoals   identiteiten en machtsverhoudingen, komen veelvuldig aan bod.

De stijl van haar pasteltekeningen en schilderijen laat zich   kenmerken door een gedurfde, kleurrijke figuratie. Haar oeuvre is   overrompelend en direct; actuele expressie die op het netvlies blijft hangen.

Ze start haar carrière aan de ArtEZ University of the Arts in   Enschede en behaalt haar Master aan de Chelsea College of Arts in Londen met   steun van The Patrick & Kelly Scholarschip. In 2021 behaalt ze een   postgraduaat aan de spraakmakende Royal Drawing School of London.

Tezz Kamoen bouwt op vandaag aan een opmerkelijk curriculum   met residenties en tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Haar werk is   opgenomen in de Koninklijke collectie van het Verenigd Koninkrijk en werd   recent aangekocht door Urban Nation, Museum for Urban Contemporary Art in   Berlijn. Dat werk maakt deel uit van de tentoonstelling Talking & Other   Banana Skins (t/m december 2024).

Planning


  • 5 uur

    Count down - Vernissage Preview - Tezz Kamoen

    Doorniksewijk 85 8500 Kortrijk

Deel dit evenement

bottom of page